Slider Το Blog μου

Γιώργος Τράγκας: Απειλή για τους νησιώτες του βορείου Αιγαίου οι μετανάστες

Ο Γιώργος Τράγκας ξεκινώντας τη σημερινή του εκπομπή θέλησε όπως πάντα να σχολιάσει την επικαιρότητα. Όπως πάντοτε λέει “η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε διαφέρει με την κυβέρνηση Τσίπρα που έχουν μνημονιακό χαρακτήρα όντας φερέφονα της Γερμανίας. Ανέφερε για το προσφυγικό πως ο Μητσοτακης δείχνει ένα αποκρουστικό πολιτικό πρόσωπο ρίχνοντας ξύλο στους νησιώτες και χημικά θέλοντας κατ εντολή της Μέρκελ να ρευστοποίησει τα σύνορά μας και τους νησιώτες κάνοντας hot spot χωρίς μελέτη μη διστάζοντας να δυναμιτίσει τη ζωή των ακριτών για το έθνος.

Οι νησιώτες έχουν κουραστεί να σηκώνουν το βάρος και ενώ βρισκόμαστε σε τέτοια οξεία φάση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κύριος Μητσοτάκης στέλνει εκατοντάδες άνδρες των ματ να χτυπάει τους νησιώτες στα νησιά του Αιγαίου.

Πρόκειται για φασιστική επιχείρηση επιβολής των έργων για το μεταναστευτικό από τα οποία κερδίζουν τρεις εργολάβοι εκατοντάδες εκατομμύρια από αυτή την τεράστια μπίζνα του μεταναστευτικού.

Η ελληνική κυβέρνηση δε διστάζει να ρίξει  χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στους νησιώτες οι οποίοι φέρουν στους ώμους τους όλο το μαρτύριο του μεταναστευτικού.

Οι νησιώτες αγωνίζονται να επιβιώσουν να διατηρήσουν τις δουλειές τους που δεν έχουν. Οι κρατήσεις των ξενοδοχείων είναι μηδενικές για το καλοκαίρι.

Οι συνθήκες διαβίωσης είναι απάνθρωπες  για χιλιάδες συμπατριώτες μας στα νησιά. Η κυβέρνηση επιβάλει ένα καθεστώς το οποίο εκτοπίζει τα σύνορά μας”.

Οδομαχίες γίνονται στη θέση Καράβα Μανταμάδου, στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή, όπου και έχει σχεδιαστεί από την κυβέρνηση η δημιουργία της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες, κάνοντας χρήση χημικών. Προς στιγμή ξέσπασε και φωτιά σε θαμνώδη έκταση, η οποία και σβήστηκε.

Παράλληλα εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο έχουν παραταχθεί αυτή τη στιγμή στη θέση Διαβολόρεμα, όπου είναι η δεύτερη είσοδος του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση του Καβακλή.

Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν να φτάσουν στο Καβακλή για να μεταφέρουν εκεί μηχανήματα ώστε να πραγματοποιήσουν εργασίες στην επιταγμένη έκταση.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων σε Μυτιλήνη και Χίο, αναφέρει τα εξής: «Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αποβιβάστηκαν στα λιμάνια της Μυτιλήνης και των Μεστών Χίου μηχανήματα έργων, για την έναρξη εργασιών κατασκευής των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων κράτησης. Αστυνομικές δυνάμεις συνοδεύουν τα μηχανήματα και το προσωπικό, προκειμένου να ξεκινήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες».

 

Μεταναστευτικό: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νησιά - Νέα επεισόδια στη Μυτιλήνη

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τρίτης το λιμάνι της Μυτιλήνης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης για περίπου δύο ώρες. Από τις 02.00 ως τις 04.00, όταν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι απωθήθηκαν, 10 διμοιρίες ΜΑΤ που έφτασαν στο λιμάνι με το πλοίο «Πήγασος» ενισχυμένες με δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν ήδη στο νησί συγκρούστηκαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την αποβίβαση τους.

Ένταση και χημικά τα ξημερώματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων

Οι αστυνομικές δυνάμεις στάλθηκαν στο νησί ώστε να πραγματοποιηθούν ανεμπόδιστα οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής διανομής προσφύγων και μεταναστών στην επιταγμένη έκταση της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό στη Χίο με την κατασκευή κλειστής δομής

Σφόδρα δυσαρεστημένοι είναι οι νησιώτες, οι οποίοι εξαιτίας των μεγάλων μεταναστευτικών ροών, που δεν λένε να κοπάσουν, διαπιστώνουν ότι η μεταφορά προσφύγων μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα μόνο για λίγο αμβλύνει το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.Οι κάτοικοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει «να βγάζει εκτός κάδρου» τη Χίο, δίνοντας βάση μόνο στη Λέσβο και στη Σάμο όσον αφορά στην επιχείρηση αποσυμφόρησης.

Συνεχίζοντας το σχόλιό του ο Γιώργος Τράγκας είπε: “Τα τρία πρώτα προαναχωρησιακά κέντρα κλειστού τύπου θα γίνουν σε Λέσβο, Σάμο και Χίο, που αντιμετωπίζουν το πιο πιεστικό πρόβλημα.

Ενδέχεται να ακολουθήσουν Κως και Λέρος. Και στη συνέχεια κλειστά κέντρα θα δημιουργηθούν στην ενδοχώρα., εξετάζεται δε το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν παλιές βιομηχανικές μονάδες. Συνολικά θα γίνουν μέχρι 10 κλειστά κέντρα.

Ο Βαγγέλης Μυτιληναίος και η εταιρία Ελλάκτωρ έχει αναλάβει τις κατασκευές στη Μυτιλήνη.

Σε πρώτη φάση θα γίνουν χωματουργικά και έργα περίφραξης απευθείας στους εργολάβους ενώ η δεύτερη φάση περιλαμβάνει κατασκευή κτιρίων και υποδομών με διαδικασία προεπιλογής. Στην  3η φάση η λειτουργία των δομών  περιλαμβάνει και το φιλέτο το οικονομικό της υπόθεσης με πολύ μεγαλύτερο και  αδιευκρίνιστο προϋπολογισμό.

Η μεγαλύτερη μεταπολεμική μπίζνα είναι το προσφυγικό στην Ελλάδα.  Δυστυχούν άνθρωποι ενώ χάνουν τις περιουσίες προκειμένου να εξελίσσεται η μπίζνα του μεταναστευτικού.

Ο κύριος Μητσοτάκης φέρνει τους νησιώτες σε αδιέξοδο καθώς γιατί στέλνει ορδές από διμοιρίες των ματ για να καταστείλει τους νησιώτες που ζητούν να παύσει το μαρτύριο να δέχονται χιλιάδες αλλόθρησκους οι οποίοι καρφώνονται στα νησιά μας στα πέντε ακριτικά νησιά σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκία”.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Τράγκας: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Ο Μητσοτάκης πράττει σωστά, πρέπει να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο

Epi Trimi

Παντελής Ζήλος: Επιτέλους το κράτος αντέδρασε στον υβριδικό πόλεμο και την ασύμμετρη απειλή

Epi Trimi

Γ. Τράγκας: Έρχονται με βία, αποτελούν ασύμμετρη απειλή και πρέπει να αντιμετωπιστούν με βία ως ασύμμετρη απειλή

Epi Trimi