Το Blog μου

Γ. Τράγκας: Είναι ντροπή και όνειδος για τη χώρα να δημιουργείται εμφυλιακή ατμόσφαιρα στην πρώτη γραμμή του Αιγαίου

Ο άνους του Μαξίμου πανικόβλητος τρέχει και δεν φτάνει. Ο πολιτικά αμετροεπής σε βαθμό ηλιθιότητας πρωθυπουργός δημιούργησε εμφυλιακή ατμόσφαιρα στην πρώτη γραμμή της εθνικής άμυνας και τώρα με την άφιξη του κορονοϊού, τρέχει και δεν φτάνει. Είναι πανικόβλητος, ανέπνευστος και κάτω του μετρίου σε όλες τις αποφάσεις του. Τα ΜΑΤ ανακαλούνται σήμερα μπροστά στη λαϊκή οργή και την εμφυλιακή ατμόσφαιρα που έχει ξεσπάσει στα ακριτικά νησιά. Τώρα καλεί σε διάλογο, αυτούς στους οποίους πέταξε ληγμένα, καρκινογόνα χημικά χθες.
Η κυβέρνηση θέτει σε συναγερμό αργοπορημένα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ τα κρούσματα του κορονοϊού ήδη καταγράφονται. Έχουμε μία κυρία στη Θεσσαλονίκη που επέστρεψε από την Ιταλία και έχει έρθει σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους. Μέσα στο αεροπλάνο, στο δημαρχείο που πήγε, με κάποιους μαθητές ενός σχολείου, με συγγενείς της. Προσπαθούν να μετρήσουν με πόσους ήρθε σε επαφή. Έχουμε μία ηλικιωμένη στη Λάρισα, η οποία επέστρεψε από την Ιταλία. Έχουμε μεταφορά από την Κέρκυρα στα Γιάννενα νοσήσαντος με όλα τα χαρακτηριστικά του κορονοϊού. Αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται λουκέτο σε σχολεία, λιμάνια, αεροδρόμια, θέατρα, γήπεδα έως και κατ’ οίκον περιορισμός. Οι άφρονες της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχουν επανδρώσει τις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ αναφέρονται ελλείψεις σε πολλά νοσοκομεία. Υπάρχουν φόβοι για τεράστια οικονομική ζημιά την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα από τον κορονοϊό και την αναστολή λειτουργίας χιλιάδων επιχειρήσεων. Όλοι οι τουρίστες έφυγαν από τη Βενετία, οι δρόμοι είναι άδειοι, τα καφέ είναι έρημα και υπάρχει απόκοσμη ηρεμία σε όλη την ιστορική πόλη. Είναι μια πόλη – φάντασμα. Στη γειτονική Τουρκία καταρρέει η οικονομία, «αιμορραγεί» ο στρατός της σε χρήματα και ανθρώπινες ζωές και παρόλα αυτά οι ηλίθιοι των Αθηνών ανοίγουν κερκόπορτες στην πρώτη γραμμή της εθνικής άμυνας. Από σήμερα, άπαντες και ειδικά οι ευάλωτες ομάδες, απόλυτη και σχολαστική καθαριότητα και αποφυγή των πολυσύχναστων χώρων. Εδώ στη Σιναλόα τα πολιτικά και οικονομικά καρτέλ εξακολουθούν να συμπλέκονται για την υπόθεση Novartis, ενώ άπαντες γνωρίζουν ότι όλες οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες λαδώνουν με χίλιους τρόπους αλλά αυτό δεν αποδεικνύεται εύκολα.

Ο αποκρουστικός φασίστας του Μαξίμου, αυτός που αποκαλεί όλο το διαδίκτυο ηλίθιο, mr Bean, έδωσε εντολή να πετάξουν τόνους ληγμένων χημικών εναντίον των νησιωτών που φυλάνε Θερμοπύλες και ζουν μαρτυρικά μια ανάσα από τις τουρκικές ακτές. Και λέω έδωσε εντολή να πετάξουν, γιατί ο άφρονας δεν ρώτησε προφανώς ούτε το βάρβαρο πλάνο της εισβολής εκατοντάδων αστυνομικών στην πρώτη γραμμή της εθνικής άμυνας. Απλά έδωσε εντολή να επιβληθεί η εντολή του και να πάρουν 250 εκατομμύρια τρεις κολλητοί εργολάβοι και να συνεχιστεί η μπίζνα του μεταναστευτικού. Είναι όνειδος να έχεις τέτοιο πρωθυπουργό, είναι εφιάλτης να έχεις έναν άνθρωπο που σε δύσκολες ώρες για το έθνος δίνει εντολή να δείρουν αλύπητα τους κατοίκους της πρώτης γραμμής. Δίνει εντολή να ραγίσουν την εθνική συνοχή και την πρώτη γραμμή άμυνας στο αρχιπέλαγος. Είναι φασίστας και δυστυχώς είναι και άνους. Έχει – όπως προέβλεψαν πολλοί – εκρήξεις πολιτικής ηλιθιότητας, που συνοδεύουν έναν ολοκληρωτισμό ψυχής. Με τον ίδιο κυνισμό που έδιωχνε καθαρίστριες και τους έλεγε να γίνουν επιχειρηματίες, τώρα δίνει εντολή να δείρουν ιερείς και αφήνει τα ματ να λένε τουρκόσπορους τους νησιώτες και να ακούγονται φράσεις όπως : «θα σας γαμήσουμε». Αυτά που λέω έχουν μαγνητοφωνηθεί και χθες μεταδόθηκαν. Χθες το βράδυ οι άνθρωποί του στα γνωστά κανάλια του μνημονίου και του ντοκιμαντέρ συμπλήρωναν τις ύβρεις εναντίον των νησιωτών. Ακούστηκε υποτίθεται σοβαρός σχολιαστής, εξόχως φιλοκυβερνητικός, ο κος Χιώτης να λέει ότι δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι να εισβάλλουν στα ξενοδοχεία που διαμένουν τα ΜΑΤ και να παίρνουν τον ιματισμό τους. Δεν είναι δυνατόν είπε ο κος Χιώτης να τραυματίζονται αστυνομικοί. Προφανώς ο έγκριτος σχολιαστής του ΣΚΑΙ δεν μένει σε νησί με hotspotκαι χιλιάδες μετανάστες. Εργάζεται στα καλώς κλιματιζόμενα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού. Για να ελαφρύνει βέβαια το σχόλιό του είπε ότι δεν ήταν εικόνα αυτή της απόβασης εκατοντάδων ΜΑΤ στο νησί.

Το όνειδος για τη χώρα είναι τώρα τρομοκρατημένο. Όλο το διαδίκτυο τον χλευάζει. Τώρα έδωσε εντολή να αναδιπλωθούν τα ΜΑΤ, αφού έγιναν οι πρόδρομες εργασίες, έτσι είπε, μέσα σε λίγες ώρες και πρόκειται να μοιράσει τα λεφτά των απευθείας αναθέσεων στην εργολαβική ολιγαρχία με την οποία κάθε τόσο ανταμώνει αυτός και οι άνθρωποί του. Τώρα ζητεί να πέσουν οι τόνοι, αφού προηγουμένως είπε τέλος οι πολιτικάντηδες, τα έργα θα προχωρήσουν. Τα ΜΑΤ σήμερα αναδιπλώνονται αφήνοντας πίσω τους οργή και ατμόσφαιρα εμφυλίου.
Είναι ντροπή να έχουμε τέτοιο πολιτικό προσωπικό που δέρνει τον κόσμο, όταν λαμβάνει αντιλαϊκές, ανθελληνικές και γενικά αποφάσεις εναντίον της κοινωνίας και των εθνικών κυριαρχικών συμφερόντων. Πρέπει να καταλάβει το γερμανόπαιδο, ο Αλέξης Μητσοτάκης, ότι δεν πρόκειται να περάσουν φασιστικές μέθοδοι, αυταρχισμός και οδηγίες που του αναθέτει το Βερολίνο. Δεν πρόκειται να περάσουν επίσης καλτσεστρούτσιες και παντσαβόλτιες σκέψεις, προκειμένου να κονομήσει η ολιγαρχία. Πρέπει ακόμη να καταλάβει, ότι όσες φορές και αν προσπαθήσει να κλείσει το δικό μου στόμα ή και άλλων συναδέλφων μου, θα έχει πολύ χειρότερα πολιτικά αποτελέσματα και θα αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο, τι είδους πολιτική εφαρμόζει. Χθες, μία γνωστή κυρία έλεγε προς διάφορες κατευθύνσεις, ότι οι εργολάβοι υποχρεώθηκαν από την κυβέρνηση να πάνε στα νησιά και ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν χρήματα. Ασφαλώς και χαμογελούσαν όσοι την άκουγαν, γιατί στο τέλος κατέληγε να τονίζει ότι δεν πρόκειται βέβαια να απωλέσουν χρήματα οι τρεις κολλητοί ολιγάρχες εργολάβοι του Μητσοτάκη, που παίρνουν σε πρώτη φάση 250 εκατομμύρια.

Η άλλη πλευρά του μεσονυχτίου ο αλησμόνητος Τσίπρας, αυτός που έδερνε τον κόσμο στις Πρέσπες και αποκαλούσε τον ελληνικό λαό ενώπιον του Εμμανουέλ Μακρόν γραφικό, ακροδεξιό και εξτρεμιστή, κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει ο Μητσοτάκης όσο το δυνατόν πιο άφθαρτος. Ο ένας δίνει φιλί ζωής στον άλλον. Χθες, την ώρα που έτρωγαν ξύλο οι νησιώτες, την ώρα που έδερναν αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες στο Αιγαίο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι πρέπει να μεταφερθούν όλοι οι μετανάστες από τα νησιά, στην ηπειρωτική χώρα. Δηλαδή στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Πάτρα, στο Βόλο, στην Εύβοια, στην Ήπειρο, στο Ιόνιο σε όλα τα σημεία της ηπειρωτικής χώρας. Μάλιστα επειδή είναι η αρχή του κακού, πρότεινε να βάλει πλάτη στον Μητσοτάκη για να γίνει τώρα εθνικό πλάνο απορρόφησης των μεταναστών. Προφανώς, σύμφωνα με τα σχέδια του στενού συμβούλου του, του κου Λιάκου που επιθυμεί 1 εκατομμύριο μετανάστες από όλη τη γη για να λυθεί το δημογραφικό μας πρόβλημα.

Έχουμε μπλέξει σε ένα στημένο από τους Γερμανούς και τα ντόπια μέσα ενημέρωσης πολιτικό παιχνίδι. Εκλογικό παιχνίδι. Όπως και να έχει ο σημερινός πρωθυπουργός, όπως είχαν προβλέψει πολλοί και μέσα στη ΝΔ, εμφανίζεται κατώτερος όλων των περιστάσεων. Εμφανίζεται χωρίς σχέδια, χωρίς λύσεις και δυστυχώς με φασιστική λογική και ολοκληρωτική νοοτροπία. Πρέπει να είσαι ηλίθιος για να δημιουργείς ατμόσφαιρα εμφυλίου στα ακριτικά νησιά αυτή την εποχή.

Ο κορονοϊός είναι εδώ. Και αναμένεται να απλωθεί με ταχύτητα τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη τη μικρή χώρα μας. Το MBA του υπουργείου Υγείας και κάποιοι σύμβουλοί του, τρέχουν τώρα και δεν φτάνουν. Τελευταία στιγμή έφτιαξαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όταν πύκνωσαν τα κρούσματα και οι θάνατοι στη γειτονική Ιταλία. Οι υπηρέτες των μνημονιακών αριθμών άφησαν χωρίς επάνδρωση τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Χθες αναφέρθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή μου ότι δεν υπάρχει ούτε ο απαραίτητος αριθμός μασκών στα νοσοκομεία. Πέραν αυτού ο MBA του υπουργείου Υγείας, η επιλογή του κου Μητσοτάκη για τη Δημόσια Υγεία, ο άνθρωπος που έλεγε στη μητέρα του Παναγιώτη Ραφαήλ «νέα είσαι, θα κάνεις και άλλα παιδιά», μόλις προχθές άνοιξε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για προσλήψεις προσωπικού. Τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Εξετάζεται κρούσμα στη Λάρισα ηλικιωμένης γυναίκας που επέστρεψε από την Ιταλία, όπως και άλλης που μεταφέρθηκε από την Κέρκυρα στα Γιάννενα. Το όνειδος για τη χώρα, ασχολείται με τη μπίζνα του μεταναστευτικού αλλά δεν τον απασχολούν πολύ τα οικονομικά της δημόσιας υγείας. Το γερμανόπαιδο δεν ενδιαφέρεται για την ελληνική κοινωνία και το δείχνει με κάθε τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Τράγκας: Με τα λεφτά που πήραν κανάλια και λοιμωξιολόγοι θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα νοσοκομείο κούκλα!

Epi Trimi

Γ. Τράγκας: Η ασύμμετρη λογική Τσίπρα – Καθήκον η φύλαξη των συνόρων, δεν υπάρχει πατρίδα χωρίς σύνορα αλλά … με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα !!!

Panos Davakis

Γ. Τράγκας: Πριν ακόμη σβήσει το πρώτο κεράκι, η τούρτα είναι χαλασμένη και βρωμάει διαφθορά

Epi Trimi