Το Blog μου

Γ. Τράγκας: Η αλαζονεία και η τυραννία του Ερντογάν διαλύουν μέσα σε αίμα και διαφθορά την Τουρκία

Ετοιμαστείτε για τα χειρότερα. Ας ενωθούμε περισσότερο. Πρέπει να γίνουμε μια γροθιά. Μια ανίκητη μακεδονική φάλαγγα. Ας προσευχηθούμε το πεπρωμένο, οι άγγελοι του καλού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας να παραμερίσουν, να ανατρέψουν τον χασάπη της εγγύς Ανατολής. Η βουλιμία, η αρπακτικότητα, τα έξοδα του πολέμου, η τρέλα ότι μπορεί να ανοίγει μέτωπα και να στέλνει συμπατριώτες του να πολεμήσουν παντού, η αλαζονεία και η διαφθορά που έχει μέσα του να τον οδηγήσουν σε διάλυση και πτώση. Σκοτώνει πολλούς κάθε μέρα. Συλλαμβάνει εκατοντάδες σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας. «Καίει» δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει ένα νόμισμα που έχει πλέον την αξία χαρτοπόλεμου. Ήδη η αντιπολίτευση του λέει ότι ο λαός πεινάει σε όλη την Τουρκία και η γυναίκα του κυκλοφορεί με τσάντες των 50.000 δολαρίων και παριστάνει την Εβίτα της Τουρκίας. Όπως λέει η τουρκική αντιπολίτευση: «κοροϊδεύει τον κόσμο». Σφάζει τον κόσμο και γυρίζει τη χώρα του στον άγριο οθωμανικό μεσαίωνα.

Μέχρι όμως να πέσει ή να δούμε τελικά τι έχουν αποφασίσει για εμάς, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ψύχραιμοι και να απομονώσουμε όλους τους εθνοτερμίτες και τους νοταράδες στην Αθήνα. Πρέπει άνδρες, γυναίκες και νέοι να είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε τα ιερά εδάφη και να συντρίψουμε εσωτερικά όλους εκείνους που άνοιξαν ή ανοίγουν κερκόπορτες.

Όλη η οικονομική κρίση της Τουρκίας, όλη η φτώχεια, όλη η πίεση που δέχεται ο τουρκικός λαός, το τυραννικό καθεστώς της Άγκυρας, η διεφθαρμένη οικογένεια – η πολιτική συμμορία που κυβερνά τους γείτονες, θέλει να το εξάγει στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Θέλει να επιβάλλει τετελεσμένα, προκειμένου να σωθεί από την ανατροπή και το ηφαίστειο της λαϊκής οργής. Το παράκανε ο Ταγίπ. Ακόμη και για τη σοβινιστική και εθνική νοοτροπία των Τούρκων. Το παράκανε. Για να ισοφαρίσει στο μυαλό του Τούρκου το χάος, την ένδεια και τη διαφθορά της οικογένειάς του, θέλει οπωσδήποτε να πάρει γη, θάλασσα και αέρα στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στη Θράκη. Στη Συρία δεν κατάφερε τίποτα. Αν επιχειρήσει αυτό που εξαγγέλλει, δηλαδή επίθεση στο Ιντλιμπ, θα βρεθεί απέναντι στα ρωσικά άρματα. Αν και κάνει μπίζνες με τη Μόσχα, ο Λαβρόφ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί η Ρωσία πλήγμα κατά του Άσαντ. Είναι ο δορυφόρος της. Είναι ο άνθρωπός της, είναι η βάση της στη Μέση Ανατολή και δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία.

Από την άλλη πλευρά, ξεκαθάρισε και η Ατλαντική Συμμαχία ότι δεν πρόκειται να τον στηρίξει εναντίον της Συρίας, ενός ρωσικού δορυφόρου που ανήκει στην Ανατολική σφαίρα επιρροής. Το μεγάλο και καυτό ερώτημα είναι πόσα θέλει να δώσει η Δύση στο θηρίο που βρυχάται, οικονομικά και πολεμικά πληγωμένο, για να σταθεροποιήσει τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Παίζει μαζί του και τον αφήνει να διαλυθεί ή θα του δώσει ένα κομμάτι από τα κυριαρχικά δικαιώματά μας για να πάψει να γέρνει προς Ανατολάς και να αγοράζει S-400;

Έχει προαποφασιστεί ο εκσυγχρονισμός της Λωζάνης με δώρο νησιά ή βραχονησίδες και πολύ ΑΟΖ στις θάλασσές μας;

Έλεγα χθες ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Γράφεται σήμερα ότι ο υπερδραστήριος Αμερικανός πρέσβης αναχωρεί τον Αύγουστο από την Αθήνα, ολοκληρώνοντας τη θητεία του εδώ. Χθες ο κος Πάιατ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ που άρχισε για πρώτη φορά μετά από χρόνια να μιλάει για τη φτώχεια και την τυραννία στην Τουρκία, είπε ότι όλα τα νησιά μας έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Ο κος Πάιατ για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε τη σημερινή θέση της Ουάσιγκτον, τονίζοντας ότι όλα τα νησιά του Αιγαίου έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Στο τέλος σημείωσε κατηγορηματικά: «Τα νησιά, ως γενικός κανόνας, είναι ακριβώς όπως οι ηπειρωτικές περιοχές, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα που απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας. Τέλος της συζήτησης… Μιλάμε για όλα τα νησιά. Θα αφήσω σε άλλους τη συζήτηση για το τι αποτελεί βραχονησίδα και τι αποτελεί νησί, αλλά τα νησιά έχουν όλα τα ίδια δικαιώματα».

Δηλαδή ο εμπειρότατος διπλωμάτης αφήνει να εννοηθεί ότι όσα νησιά έχουν ελληνικό πληθυσμό είναι οικονομικές οντότητες και έχουν περιγραφεί στη συνθήκη της Λωζάνης, δεν μπαίνουν στο τραπέζι μιας διαπραγμάτευσης. Όσα δεν έχουν περιγραφεί προφανώς θα πάνε στη συζήτηση ή σε κρίση διεθνών δικαστών. Το Αιγαίο όμως έχει 3.750 γεωγραφικά σημεία.

Χθες μίλησα με τον αντιδήμαρχο του Καστελόριζου. Οι 450 κάτοικοι του πανέμορφου νησιού είναι πραγματικοί ήρωες. Ένα σημαδιακό νησί, που διάλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου για να μας αναγγείλει ότι μπαίνουμε στο μνημόνιο. Όσα μου είπε έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί αυτοί οι άνθρωποι φυλάνε Θερμοπύλες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να τα λέμε όλα, έχει πάρει μια σειρά από μέτρα. Υπάρχει εκεί έντονη παρουσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Εκεί έχουμε μόνο 40 μετανάστες αλλά όλοι φοβούνται ότι στο τέλος θα υπάρχει το νησί, θα υπάρχουν οι Έλληνες αλλά γύρω γύρω θα είναι τουρκικά νερά. Θα είναι ένα ελληνικό νησί μέσα σε τουρκική θάλασσα. Ακούστε τι μου είπε ο αντιδήμαρχος του Καστελόριζου κος Στράτος Αμύγδαλος

Ας προσευχηθούμε να σαρωθεί το κτήνος πριν υλοποιηθούν όσα σχεδίασε. Ας προσευχηθούμε να διαλυθεί μέσα στην αλαζονεία του, πριν οι γιοκαρίνοι, οι νενέκοι και οι νοταράδες της νέας πόλης υπογράψουν και αποδεχτούν όσα θέλει. Ο φασίστας έχει διαπράξει το λάθος όλων των αλαζόνων. Όλων των τυράννων. Τα έχει βάλει με όλους και σε λίγο η φτώχεια θα του τυλίξει το λαιμό σαν κασκόλ ποτισμένο με δηλητήριο.

Εδώ στην Αθήνα κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δύο κόμματα από την ίδια στόφα και με την ίδια σύνθεση πολιτικής ψυχής, συναγωνίζονται σε τρέλα, σε παράνοια για δύο κουκουλοφόρους προστατευόμενους μάρτυρες, τα ονόματα των οποίων πιθανότατα είναι γνωστά και στους στρατιώτες των φυλακίων του Έβρου. Η κυβέρνηση θέλει να βγάλει τις κουκούλες. Η αντιπολίτευση θέλει να τις κρατήσει και αν είναι δυνατόν να τις χώσει βαθιά κάτω μέχρι τους γοφούς των μαρτύρων. Σκηνές απείρου κάλλους που δεν είχαν σκεφτεί, ούτε οι παραγωγοί του Ροζ Πάνθηρα. Η βουλή που παίζει το ρόλο εισαγγελέα, σκέφτεται τώρα planBγια το πώς θα τους μεταμφιέσει ή θα τους βάλει σε διπλανά δωμάτια και κυρίως πως θα τους πιάσει για να τους προσάγει βιαίως, αφού κατά νόμον έχουν δικαίωμα να αρνηθούν. Και ενώ συμβαίνουν αυτά τα οπερετικά, Η Τουρκία στέλνει το ερευνητικό σκάφος Ρέις νότια της Κρήτης, οι βουλευτές μας αποχωρούν από τη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ γιατί δεν τους αφήνουν να μιλήσουν και σιγά σιγά εμφανίζεται ο MasterChef που είναι γερμανικής καταγωγής, με κουζίνα made inGeorge Soros και μας λέει ότι θα φάμε, θα αποδεχτούμε, εδώ στην Ελλάδα 1.000.000 μετανάστες, ενώ ταυτόχρονα θα χάσουμε κάτι στη Χάγη, θα υποχρεωθούμε να δώσουμε στην Τουρκία νησιά και βραχονησίδες.

Οι άνθρωποι του Τσίπρα υποστηρίζουν ότι πρέπει να αφομοιώσουμε 1 εκατ. μετανάστες για να λύσουμε το δημογραφικό.

Ο Συριζαίος καθηγητής κος Λιάκος, στενός σύμβουλος του κου Τσίπρα αν δεν κάνω λάθος και αυτός και η σύζυγός του μέλη του OpenSociety, όπως τα ξαδέλφια του κου Μητσοτάκη, σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε ότι λόγω του δημογραφικού προβλήματος, χρειαζόμαστε εδώ 1.000.000 μετανάστες. Δηλαδή προτείνει μια γιγαντιαία εθνική επιμειξία, χωρίς να μας λέει πως θα αφομοιώσουμε αυτούς τους ανθρώπους και κυρίως πως θα διατηρήσουμε τα εθνικά χαρακτηριστικά της φυλής. Επίσης, ο κος Λιάκος δεν μας λέει πως φτάσαμε σε αυτό το οξύ δημογραφικό πρόβλημα και σε αυτή τη βίαιη διασπορά των Ελλήνων, εξαιτίας όλου του πολιτικού προσωπικού και φυσικά και του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ο καθηγητής κος Ροζάκης – άνθρωπος του Σημίτη και προσωπικός σύμβουλος του κου Μητσοτάκη, δήλωσε σε συνέντευξή του στην κα Όλγα Τρέμη, ότι στη Χάγη δεν θα κερδίσουμε….θα δώσουμε και κάτι

Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν απομακρύνεται από τις διαχρονικές θέσεις του για την επαναδιανομή του Αιγαίου και την πλήρη αναγνώριση των ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας. Σιγά σιγά όλοι οι άνθρωποι του Μητσοτάκη, όπως ο Ροζάκης, ο Καιρίδης και πολλοί άλλοι, προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό, ότι ήρθε η ώρα να δώσουμε πράγματα στην Τουρκία και όταν λέω πράγματα, εθνικά, κυριαρχικά μας δικαιώματα. Άλλωστε το υπουργείο Εξωτερικών με εντολές του Μητσοτάκη, απαντά στην Τουρκία όχι επισήμως αλλά… με διαρροές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Τράγκας: Πολιορκία των συνόρων και συγκρούσεις στα νησιά είναι η πρώτη φάση της τουρκικής εισβολής

Epi Trimi

Γ. Τράγκας: Πρόχειροι, οπερετικοί και επικίνδυνοι

Epi Trimi

Γ. Τράγκας: Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δίνει χρήματα για τον κορονοϊό, εισβάλλει με ΜΑΤ και δέρνει τους κατοίκους στα νησιά του Αιγαίου

Epi Trimi