Slider

Παντελής Ζήλος: Επιτέλους το κράτος αντέδρασε στον υβριδικό πόλεμο και την ασύμμετρη απειλή

Εδώ και πολύ καιρό- χρόνια – από αυτήν εδώ την δημοσιογραφική γωνιά, φωνάζουμε, τονίζουμε επισημαίνουμε, ότι η Ελλάδα δέχεται επίθεση – υβριδικό πόλεμο. Δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση, όχι μόνο δεν άκουγε, αλλά και δεν αντιλαμβανόταν το πρόβλημα. Το ίδιο βέβαια συνέβαινε και με την πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Και αναφερόμαστε σε αυτά γιατί ο καθένας πρέπει να ξεκινά την κριτική του από το σπίτι του, από τον κλάδο του.

Η Τουρκία δυστυχώς είναι ο κακός γείτονας. Ο Ερντογάν, χρόνια τώρα έχει δείξει δείγματα ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Ευθέως μας λέει ότι θέλει κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάννης, δηλαδή να επεκτείνει τα σύνορά του, γι αυτό και κάνει λόγο για τα σύνορα της καρδιάς του και την γαλάζια πατρίδα. Ο πρώην υπουργός εξωτερικών του ο Νταβούτογλου, τα έχει προδιαγράψει σε βιβλία του εδώ και χρόνια και ο Ερντογάν με μαθηματική ακρίβεια τα υλοποιεί, κάνοντάς τα πράξη. Η Τουρκία έχει εισβάλει στην Συρία, έχει στείλει στρατό στην Λιβύη, κάνοντας και την Τουρκολιβυκή συμφωνία που κόβει στα δυο την Μεσόγειο . Την ίδια ώρα, ύπουλα και πονηρά έχει στρατιωτική παρουσία σε 15 χώρες, ιδιαίτερα στην Αφρική και υποστηρίζει ή υποδαυλίζει συγκεκριμένα καθεστώτα. Το μάτι όμως του Ερντογάν, είναι πάντα στραμμένο προς την δύση, είναι στραμμένο προς την Ελλάδα.

Τα προηγούμενα χρόνια η τακτική του ήταν ήπια και προπαρασκευαστική. Μας έστελνε, σχεδόν δωρεάν, τουρκικά σήριαλ και τα Ελληνικά κανάλια με τους αδαείς διευθυντές τους, πρόβαλαν χιλιάδες ώρες την γλώσσα και τα ήθη και έθιμα της Τουρκίας στους Έλληνες, συνεπικουρούμενοι από τους διάφορους τύπους του ΕΛΙΑΜΕΠ, που ήθελαν με ντοκιμαντέρ να μας πείσουν, ότι επί τουρκοκρατίας οι προγονοί μας περνούσαν καλά, αλλά εκείνος ο Κολοκοτρώνης, που φορούσε περικεφαλαία, ήταν περίεργος τύπος. Δυστυχώς το κράτος και οι ιθύνοντες κυβερνήσεις , αλλά και η πλειονότητα του δημοσιογραφικού κλάδου, δεν αντιλήφθησαν ούτε την επόμενη κίνηση του Ερντογάν, που μεταχειριζόταν τους μετανάστες ως εμπροσθοφυλακή στην εισβολή του Μουσουλμανικού στοιχείου που έκανε, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όπως είχε αφήσει ως παρακαταθήκη παλαιότερος πρόεδρος της Τουρκίας, ο Οζάλ, που είχε πει ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αρκεί να στείλουμε μερικά εκατομμύρια μετανάστες».

Έπρεπε λοιπόν να περάσουν χρόνια, να κορυφωθεί το πρόβλημα, να κοντεύουν να βουλιάξουν τα νησιά μας από όλες τις φυλές του κόσμου, να είναι περισσότεροι οι ξένοι από τους ντόπιους, για να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται οι ανθρωπιστές και τα Ελληνικά κανάλια, ότι η Ελλάδα δέχεται εισβολή και ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε. Κοντέψαμε να σφαχτούμε μεταξύ μας – ζήσαμε σκηνές απείρου κάλους με τα ΜΑΤ να δέρνουν Έλληνες, την ώρα που οι πράκτορες των διαφόρων ύποπτων ΜΚΟ υποδέχονταν τις γεμάτες βάρκες με Αφγανούς, Πακιστανούς και Αφρικανούς.

Τα Ελληνικά κανάλια της τηλεόρασης έδειχναν τον πόνο των ανθρώπων αυτών, αλλά όχι τον πόνο των Ελλήνων, που έβλεπαν τα νησιά τους να αλλάζουν πληθυσμιακή και θρησκευτική σύνθεση.
Δυστυχώς πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι, δεν έχουν ως κριτήριό τους το Εθνικό στοιχείο, αλλά μόνο το ιδεολογικό. Ασφαλώς και ήμαστε μια δημοκρατική χώρα, που όλα πρέπει να λέγονται και όλα να δείχνονται, όμως πρέπει να υπάρχει και το φίλτρο του Εθνικού συμφέροντος.

Η κυβέρνηση σωστά αντελήφθη, ότι η Ελλάδα δέχεται εισβολή και ασύμμετρη απειλή και ίσως για πρώτη φορά τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν εικόνες ενός κράτους και ενός έθνους που αμύνεται των πάτριων εδαφών . Ας μην πέφτουμε στην παγίδα- προπαγάνδα του Ερντογάν, που σε κάθε βάρκα με 30 νεαρούς αγνώστου ταυτότητος και σκοπού, υπάρχουν και δυο- τρία γυναικόπαιδα. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να αποδείξουν ότι πρώτιστα ενδιαφέρονται για τους Έλληνες και μετά για την εμπέδωση του ανθρωπισμού. Ανθρωπισμός που φροντίζει τους μετανάστες και εξαιρεί τους Έλληνες, δεν υπάρχει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Τράγκας: Απειλή για τους νησιώτες του βορείου Αιγαίου οι μετανάστες

Epi Trimi

Γ. Τράγκας: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Ο Μητσοτάκης πράττει σωστά, πρέπει να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο

Epi Trimi

Γ. Τράγκας: Έρχονται με βία, αποτελούν ασύμμετρη απειλή και πρέπει να αντιμετωπιστούν με βία ως ασύμμετρη απειλή

Epi Trimi