Slider

Π. Ζήλος: Είμαστε σε πόλεμο: Προσοχή στις προβοκάτσιες

Πάγια τακτική των Τούρκων, από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ήταν ότι όταν έκαναν πόλεμο, πριν από τον τακτικό στρατό, έστελναν στίφη, ορδές βαρβάρων από τα βάθη της Ανατολής ή από την Αφρική.

Ο Ιμπραήμ Πασάς, που προσπάθησε να καταπνίξει την Ελληνική επανάσταση του 1821, ήταν Αιγύπτιος και ο στρατός του αποτελούνταν από 35.000 συμπατριώτες του και όχι Τούρκους.

Το 1922 στην Μικρασιατική καταστροφή, αυτοί που βανδάλισαν, έκαψαν, βίασαν , σκότωσαν τους Έλληνες της Σμύρνης, ήταν αρχικά οι Τσέτες (ληστοσυμμορίες αποτελούμενες από Τσετσένους, Τουρκμένιους αλλά και εκτουρκισμένους Κούρδους), πριν μπουν στην πόλη και συνεχίσουν το έργο τους, τα στρατεύματα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Το ίδιο κάνει σήμερα ο Ερντογάν, που θεωρεί τον εαυτό του Σουλτάνο του νεοοθωμανισμού και θέλει να φέρει τα σύνορα της Τουρκίας εκεί που ήταν, επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Έτσι στην Συρία, όπως και στην Λιβύη, πριν στείλει κανονικό στρατό, έστειλε παραστρατιωτικούς, τζιχαντιστές, πριμοδότησε το Ισλαμικό Κράτος, έδωσε όπλα στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και φυσικά την φίλα προσκείμενη ιδιωτική εταιρεία (δηλαδή τον ιδιωτικό του στρατό), την περίφημη ΣΑΜΠΑΤ, η οποία έχει ως κύριο σκοπό της, την αποσταθεροποίηση κρατών.

Για την Ελλάδα ο Ερντογάν, έχει επιφυλάξει άλλη τακτική, πιο ύπουλη και αποτελεσματική. Αυτή που είχε αναφέρει ο Τουργκούτ Οζάλ, πρωθυπουργός της Τουρκίας στην δεκαετία του 1980, που έλεγε «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες. Αρκεί να στείλουμε μερικά εκατομμύρια από την απ εδώ μεριά και τελειώνουμε πια με αυτούς. Ούτε σφαίρα δεν θα χρειαστεί να ρίξουμε».

Αυτό κάνει πλέον απροκάλυπτα η Τουρκία και ο Ερντογάν, στέλνοντας στίφη να εισβάλλουν, να καταπατήσουν και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Και το κάνει χωρίς ντροπή. Οργανώνει και συνοδεύει τις μεταναστευτικές ροές των Αφγανών, Πακιστανών, Σομαλών και άλλων Αφρικανών προς την χώρα μας, με την βοήθεια και την κάλυψη των μυστικών του υπηρεσιών. Παράλληλα έχει εξαπολύσει έναν πόλεμο προπαγάνδας, λέγοντας ψέματα και προς το εσωτερικό της χώρας του και προς την διεθνή κοινότητα. Ο Ερντογάν ξεδιπλώνει πλέον όλη την πολεμική τακτική του. Η κατάσταση στα σύνορα θα κρατήσει μήνες, καθώς σκοπεύει να εξαντλήσει την Ελληνική αντοχή. Όπως όλα δείχνουν είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Το πιο επικίνδυνο είναι η επόμενη κίνησή του. Ένα επεισόδιο στα σύνορα μπορεί να αποτελέσει αφορμή για ανοιχτή πολεμική σύγκρουση, γι αυτό και χρειάζεται επαγρύπνηση στις προβοκάτσιες που ετοιμάζεται να κάνει. Και ο νοών νοείτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Τράγκας: Απειλή για τους νησιώτες του βορείου Αιγαίου οι μετανάστες

Epi Trimi

Γ. Τράγκας: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Ο Μητσοτάκης πράττει σωστά, πρέπει να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο

Epi Trimi

Παντελής Ζήλος: Επιτέλους το κράτος αντέδρασε στον υβριδικό πόλεμο και την ασύμμετρη απειλή

Epi Trimi