Slider Το Blog μου

Γ. Τράγκας: Ο Θεός δεν τα προλαβαίνει όλα – Η μετάδοση του ιού είναι πιθανότατη κατά τη θεία μετάληψη

Ο κορονοϊός που δεν είναι γρίπη διαλύει την παγκόσμια οικονομία. 16 εκατομμύρια κάτοικοι της Βορείου Ιταλίας είναι σε πλήρη καραντίνα χωρίς δυνατότητα μετακίνησης. Στη γειτονική χώρα απαγορεύονται πλέον και οι γάμοι και οι κηδείες και τα βαφτίσια. Ελπίζω στην Ελλάδα να μας λένε την πραγματικότητα και να λαμβάνουν μέτρα για τη νοσηλεία όσων ηλικιωμένων νοσήσουν.
Το Μαξίμου πρέπει να καταλάβει ότι αν πει ψέματα στην υπόθεση του κορονοϊού, θα καταπιούν την κυβέρνηση τα γεγονότα. Έχουμε δύο ασύμμετρες απειλές. Η μία στον Έβρο και η άλλη είναι ο κορονοϊός, ο οποίος θα εξαπλωθεί ταχέως, γιατί είναι αδύνατον να ιχνηλατηθούν και να απομονωθούν τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με νοσήσαντες.

Ο κορονοϊός παραλύει την Ευρώπη και διαλύει την παγκόσμια οικονομία.

Όταν ένα κράτος – όπως η Ιταλία- απαγορεύει την εσωτερική και εξωτερική μετακίνηση και εκατομμύρια πολίτες του αυτοαπομονώνονται, δεν χρειάζεται μεγάλη ευφυία για να αντιληφθείς τι θα γίνει στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο και γενικότερα το επόμενο διάστημα.
Δεν είναι ιός που ανήκει στην οικογένεια των διαφόρων μορφών της γρίπης. Αυτό ξεκαθαρίστηκε. Είναι άλλο πράγμα. Έχει πρωτοφανή μεταδοτικότητα, δολοφονεί τις μεγάλες ηλικίες και οι πρώτοι συνδυασμοί φαρμάκων που ψιθυρίζονται ή λέγονται, ειδικά για τις δύσκολες περιπτώσεις είναι φάρμακα για την επίκτητη ανοσοποιητική ανεπάρκεια, δηλαδή το Aids, τον Έμπολα που φέρνει αιμορραγικό πυρετό και την ελονοσία που υποτροπιάζει. Ουδείς μέχρι στιγμής γνωρίζει με βεβαιότητα αν απολείπει ανοσία.

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά προς θεού, δεν χρειάζεται να καθυστερούν τα μέτρα ή να συμπλέκονται βλακωδώς οι πολιτικοί και οι ιεράρχες για τη θεία κοινωνία.
Πιστεύουμε σε ένα θεό, πατέρα παντοκράτορα, πιστεύουμε στον Ιησού και θεωρούμε την πίστη φάρμακο, αλλά κακά τα ψέματα ο Θεός δεν τα προλαβαίνει όλα. Πολύ περισσότερο, τα σταγονίδια που μεταδίδονται από τον έναν στον άλλον σε διάφορες συναθροίσεις, μεταξύ των οποίων και το εκκλησίασμα, όπως και το άγιο κουταλάκι που πηγαίνει από στόμα σε στόμα. Ο θεός δεν επεμβαίνει, όταν ο άνθρωπος είτε από αμαρτία είτε από βλακεία παραβιάζει τους κανόνες της φύσης και δεν κινεί τα χέρια του παράλληλα με εκείνα του θεού. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» ..έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και είχαν δίκιο. Δεν τα περίμεναν όλα από τον Δία.

Το επόμενο δίμηνο – κατά πάσα πιθανότητα – θα είναι δραματικό για τις ζωές όλων μας. οι άνθρωποι σε παγκόσμια κλίμακα αποφεύγουν τα αεροπορικά δρομολόγια και γενικά όλες τις συγκοινωνίες. Ήδη λαμβάνονται μέτρα κλεισίματος γιγαντιαίων εταιριών και μεταφοράς της εργασίας εκατομμυρίων υπαλλήλων στο σπίτι. Τα χρηματιστήρια συντρίβονται και η δημοσιονομική πειθαρχεία – δηλαδή οι φόροι – τόσο στη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου πάει περίπατο. Πολλά κράτη, όπως η Ελλάδα, δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Τα ελλείμματα θα εκτοξευστούν στο άπειρο. Ήδη η παγκόσμια οικονομία μετράει απώλειες τρισεκατομμυρίων. Έχουμε παγκόσμια πανδημία με έναν ιό, για τον οποίον υπάρχουν ήδη δύο υπό μελέτη εμβόλια και αρκετοί συνδυασμοί φαρμάκων που ακόμη είναι σε πειραματική εφαρμογή. Δεν το λένε αλλά για να υπάρξει εμβόλιο απαιτούνται 18 έως 24 μήνες κλινικών εφαρμογών και στη συνέχεια θα δούμε. Αυτή την ώρα, αλλάζουν όλα τα πλάνα των ισχυρών κρατών. Ο Ντόναλντ Τραμπ φοβούμενος ταχύτατη εξάπλωση στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι είναι θαυμάσια τα τεστ που διαπιστώνουν τη νόσο. Οι Ρώσοι έχουν ανακοινώσει περιέργως μόνο 4 κρούσματα. Η Τουρκία κανένα. Περισσότερες από 90 χώρες έχουν προσβληθεί σε όλες τις ηπείρους. Οι νεκροί είναι χιλιάδες και ασφαλώς ο αριθμός που ανακοινώνεται είναι αυτός που δηλώνεται. Υπάρχουν πολίτες τρίτης ηλικίας που πεθαίνουν στα σπίτια τους, χωρίς ποτέ να έχει δηλωθεί ότι είχαν τα συμπτώματα της νόσου.

Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε ουρές στα σούπερ μάρκετ γιατί ο ιός δεν αντιμετωπίζεται με πανικό ή με μακαρόνια. Αναχαιτίζεται και αποκρούεται όσο είναι δυνατόν με σχολαστική καθαριότητα στους χώρους που κινούμεθα, απολυμαντικά και αποφυγή χώρων όπου συγκεντρώνονται δεκάδες ή εκατοντάδες άνθρωποι.
Εμείς δυστυχώς, έχουμε τον κίνδυνο από τη μία στιγμή στην άλλη, να διαλυθούμε από υπέρμετρη αυτοπεποίθηση. Εντάξει, τα καταφέραμε μέχρι στιγμής στον Έβρο, αλλά αυτό δεν φτάνει.

Καθυστερήσαμε να πάρουμε μέτρα για τον κορονοϊό.

Σήμερα ο κος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τη Μέρκελ. Αν το παίξει υπάκουο και απόλυτα συμμορφωμένο πιόνι, σύντομα θα βρεθούμε σε πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στην κα Μέρκελ ότι δεν μπορεί να υποστηρίζει μονίμως τον Ερντογάν και να χρησιμοποιεί την Ελλάδα, ως δορυφόρο, ως αποθήκη μεταναστών και τόπο συγκομιδής φόρων. Πρέπει να της πει ότι δεν μπορεί να μας λεηλατεί συνεχώς και να επιδιώκει με κάθε τρόπο μείωση της εδαφικής κυριαρχίας μας. Αν ο Μητσοτάκης δεχθεί κάποιο οικονομικό αντίδωρο, για να ανεχτεί πάλι μια μεσοβέζικη κατάσταση σε βάρος της πατρίδας, όλη αυτή η λαϊκή στήριξη που έχει τούτη την ώρα, θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας. Οι ακρίτες τόσο στον Έβρο, όσο και στα νησιά μας, θα νιώσουν ότι εγκαταλείπονται πάλι από ένα μειοδοτικό πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί το Βερολίνο και έχει στο νου του μόνο τη διατήρηση τον πολιτικών και οικονομικών προνομίων του.

Όσον αφορά τον κορονοϊό, ήδη πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα. Ας μην έχουμε αυταπάτες, οι πιθανότητες είναι να δούμε επί μακρό χρονικό διάστημα, εικόνες – όπως αυτές της γειτονικής Ιταλίας ή το ίδιο άσχημες. Είμαστε χώρα με 25% τρίτη ηλικία. Δεν έχουμε ανθεκτικό σύστημα υγείας και κακά τα ψέματα τα μνημόνια των πολιτικών παρατάξεων ισοπέδωσαν ή παρέλυσαν ένα μεγάλο τμήμα του ΕΣΥ. Τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν. Υπάρχουν αναγκαία μέτρα αλλά και βλακώδεις καθυστερήσεις. Π.χ. δεν μπορείς να λες αναστέλλω τα καρναβάλια και να μην αναστέλλεις τότε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, λέγοντας ότι στα γήπεδα πάνε μόνο οι κάτοικοι μιας περιοχής. Αυτά είναι βλακείες και αποδείχθηκε τώρα, που υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να συνεχίσει το πρωτάθλημα κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή. Επίσης, ακούγεται τρελό να έχεις μόνο δύο αντιδραστήρια για να παίρνεις απαντήσεις. Ένα στο πανεπιστήμιο και ένα στο Παστέρ. Σε λίγο θα φανεί πόσο ευάλωτο είναι το μνημονιακό σύστημα υγείας, που υπηρέτησαν και υπηρετούν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ.

Εκεί στον Έβρο δείχνουμε να αντέχουμε, χάρη στην αποφασιστικότητα των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας και των ακριτών μας. Πρέπει να θεωρούμε βέβαιο, ότι ο Ερντογάν θα στήσει μια προβοκάτσια για να υπάρξει αίμα. Για να υπάρξει ένα θύμα ή περισσότερα, ώστε να εκβιάσει περισσότερο τα πράγματα. Έδωσε εντολή να σταματήσουν οι ροές προς τα νησιά, αλλά με βαρέα οχήματα που αγοράστηκαν με χρήματα της Ευρώπης, προσπάθησε να ρίξει τμήματα του φράχτη στις Καστανιές. Μπορεί να απέτυχε, αλλά αυτό συμβαίνει προς το παρόν. Έχει δίκιο ο κος Στεφανής, ο οποίος επισήμανε ότι έχουμε ένα κανονικό πόλεμο χωρίς τη χρήση σφαιρών. Πρέπει η κυβέρνηση ταχύτατα να επεκτείνει το φράχτη στον Έβρο και μάλιστα όχι μόνο με συρματοπλέγματα αλλά με τσιμέντο, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Πρέπει να υπάρξει ταχεία αποσυμφόρηση όλων των νησιών και επαναπροώθηση των περισσότερων που δεν προέρχονται από πολεμικές ζώνες. Όλοι οι προερχόμενοι από Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Αφρικανικές χώρες πρέπει άμεσα να επαναπροωθηθούν στις πατρίδες τους. Υπάρχουν αεροπορικές συγκοινωνίες από την Αθήνα και τη Λευκωσία. Και πρέπει να τελειώσει η αιματοβαμμένη ιστορία με τις συμμορίες στο κέντρο της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Τράγκας: Απειλή για τους νησιώτες του βορείου Αιγαίου οι μετανάστες

Epi Trimi

Γ. Τράγκας: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Ο Μητσοτάκης πράττει σωστά, πρέπει να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο

Epi Trimi

Παντελής Ζήλος: Επιτέλους το κράτος αντέδρασε στον υβριδικό πόλεμο και την ασύμμετρη απειλή

Epi Trimi